luni, 3 decembrie 2012

CERCUL DE LITERATURĂ


 

           CERCUL DE LITERATURĂ DIN BIBLIOTECA MEA

       Odată cu începerea noului an școlar s-a reluat seria întîlnirilor organizate săptămînal în cadrul Cercului de literatură.Acest fapt se datorează doamnei Kovacs Ana-Maria Florentina, profesor de limba și literatura română la Colegiul Tehnic "Unirea" Ștei și a membrilor cercului pasionați de literatură.

   La primele întîlniri temea dicuției a fost ''Ce am mai citit în vacanță".Fiecare membrua prezentat cărțile citite în vacanță, s-a făcut schimb de opinii iar ulterior s-au facut propuneri de lectură pentru întîlnirile ulterioare. 
  În luna octombrie simbolismul a fost una din temele abordate.S-a facut trimitere la "Amintiri"-A. Macedonsky vs "Amurg violet" si "Decembre"-G. Bacovia.
   Modernismul, arta poetică modernă a fost o altă temă adusă în discuție.S-au analizat poeziile "Testament"și "Rugă de seară" de Tudor Arghezi.
     "După cutrmur"-de Haruky Murakami și "Împăratul muștelor"-de William Goldwing au fost alte opere analizate.
       În luna noiembrie, dintre cărțile citite și analizate amintim :  -"Maitreyi" și "Șarpele " de Mircea Eliade, "Craii de Curtea Veche"-Mateiu Caragiale.
   La întîlnirea din 20 noiembrie tema discuției a fost" Expresivitatea ca modalitate literară"." Pe drumuri de munte"  de Calistrat Hogaș," Craii de Curtea Veche" -Mateiu Caragiale și" Făt -Frumos din tei"-Mihai Eminescu  au fost operele literare la care s-a făcut trimitere.O altă temă disutată a fost  Viziunea asupra toamnei în poeziile" Tomnă" de G. Bacovia și" La culesul viei" de Ion Pillat.


   " Domnișoara Christina"  de Mircea Eliade și" Regii blestemați" de Maurice Druon  au constituit temele discuției din data de 27 noiembrie.