vineri, 20 februarie 2015

SCRIITORI BEIUȘENI-IOSIF TOCOIAN

    


            Apărută în anul 2014 la editura Primus din Oradea, "Însoțitoarea de bord" de Iosif Tocoian reunește în cele aproape 250 de pagini ale sale o serie de povestiri.
            Singurii supraviețuitori ai unui accident aviatic, o stewardesă și un pasager, se refugiază la o cabană în munți.În aștepterea salvatorilor, în fața unui șemineu el îi povestește o parte din viața lui. Cu ajutorul personajelor cartea te poartă în timp, te ajută să retrăiești emoții, fiecare cititor putîndu-se regăsi cel puțin parțial în paginile acesteia.


               " Începusem să am despre mine o părere foarte bună.Nu-mi dau seama pentru ce, dar mă consideram deasupra celorlalți.Deasupra "turmei".Această părere nu era dominatoare.Aveam curajul să privesc realitatea în față și atunci mă vedeam pe de-a-ntregul, în toată goliciunea mea.Ochii mi se închideau de rușine.Întodeauna mi se închid ochii când mi-e rușine de mine.Poate e o fugă instinctuală de conștiință.Nici azi nu pot sa-mi explic ce anume mă făcea să mă cred superior celorlalți, fie și numai pentru câteva minute din zi.Dar în acele momente simțeam în mine atîta forță, încît îmi venea să urlu."-IOSIF TOCOIAN -"Însoțitoarea de bord"

            Această carte o puteți împrumuta de la biblioteca noastră.Vă așteptăm!