Treceți la conținutul principal

SCRIITORI BEIUȘENI-IOSIF TOCOIAN

    


            Apărută în anul 2014 la editura Primus din Oradea, "Însoțitoarea de bord" de Iosif Tocoian reunește în cele aproape 250 de pagini ale sale o serie de povestiri.
            Singurii supraviețuitori ai unui accident aviatic, o stewardesă și un pasager, se refugiază la o cabană în munți.În aștepterea salvatorilor, în fața unui șemineu el îi povestește o parte din viața lui. Cu ajutorul personajelor cartea te poartă în timp, te ajută să retrăiești emoții, fiecare cititor putîndu-se regăsi cel puțin parțial în paginile acesteia.






               " Începusem să am despre mine o părere foarte bună.Nu-mi dau seama pentru ce, dar mă consideram deasupra celorlalți.Deasupra "turmei".Această părere nu era dominatoare.Aveam curajul să privesc realitatea în față și atunci mă vedeam pe de-a-ntregul, în toată goliciunea mea.Ochii mi se închideau de rușine.Întodeauna mi se închid ochii când mi-e rușine de mine.Poate e o fugă instinctuală de conștiință.Nici azi nu pot sa-mi explic ce anume mă făcea să mă cred superior celorlalți, fie și numai pentru câteva minute din zi.Dar în acele momente simțeam în mine atîta forță, încît îmi venea să urlu."-IOSIF TOCOIAN -"Însoțitoarea de bord"

            Această carte o puteți împrumuta de la biblioteca noastră.Vă așteptăm!

Postări populare de pe acest blog

Peștera Coiba Mare, Peștera Coiba Mică , Izbucul Tăuz

În prima fotografie puteți vedea Izbucul Tăuz.Se estimează că adîncimea acestuia depășeșete 80 m.Aici ies la suprafață apele care au intrat în buteran prin peșterile mai jos menționate. În cea de a doua fotografie este Peștera Coiba Mică, iar în cea de a treia este peștera Coiba Mare.Portalul acestei peșteri este cel mai lat din țara noatră, avînd 74 metri lățime și 47 m înălțime  Aceste obiective turistice se află în județul Alba.Pentru a ajunge aici, urmați drumul din centru comunei Gîrda de Sus, apoi faceți stînga spre cătunul Casa de Piatră.         

Ion Creangă

    "Stau cîteodată și-mi aduc amintesc ce vremi și ce oameni mai erau prin părțile noastre, pe cînd începusem și eu, drăgăliță-Doamne, a mă ridica băiețaș la casa părinților mei, în satul Humuleștii, din tîrg drept paste apa Neamțului;sat mare și vesel, împărțit în trei părți care se țin tot de una:Vatra Satului, Delenii și Blejenii."-Ion Creangă, "Amintiri din copilărie"    Ion Creangă s-a născut în data de 1 martie 1837, în Humulești, fiu al lui Ștefan a lui Petrea Ciubotariul și al Smarandei, născută David Creangă, din satul Pipirig, județul Neamț.Ion Creangă este unul din clasicii literaturii romîne, datorită operei "Amintiri din copilărie".   "Creangă scrie înregul roman al copilăriei lui, primul roman al copilăriei țărănești în literatura noastră.[...]Cartea "Amintirilor"lui Creangă n-a fost pentru autorul ei decît o modalitate de a trăi încă o dată în mediul cel mai prielnic ființei lui."[...]-(Zoe Dumitrescu Bușulenga, "Am

Cascada Bulbuci

         Cascada Bulbuci reprezintă una dintre atracțiile turistice din județul Bihor.Puteți ajunge la ea urmînd drumul către Padiș, urmînd marcajul triunghi albastru pe partea stîngă a drumului. Este fascinantă, aspectul ei schimbîndu-se în funcție de anotimp.Are o parte superioară și una inferioară, iar partea intermediară este de  o frumusețe uimitoare.În prima fotografie este partea intermediară  a cascadei. Partea superioară a cascadei În această fotografie este partea inferioară a cascadei, vara și iarna.