marți, 12 mai 2015

LANSARE DE CARTE

  La invitaţia Muzeului Municipal Beiuş,ieri, 11 mai 2015 am avut onoarea de a participa la lansarea cărţii „In memoriam”-Miklos Janos, carte apărută in colecţia „Biblioteca Beiușului”(serie nouă nr.27) și la vernisajul expoziției retrospective a pictorului.
 
     Miklos Janos s-a născut în data de 11 mai 1949 în Episcopia Bihor și a decedat în data de 15 august 2014 la Beiuș.  A fost absolvent al Facultății de arte Plastice și Decorative „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca.
   A activat în calitate de profesor conducător și îndrumător de cerc la Clubul Copiilor și Elevilor Beiuș , în perioada 1999-2002 fiind și director al acestei instituții, iar din anul 1998 a fost profesor de desen la Școala cu Clasele I-VIII „Nicolae Popoviciu” Beiuș. Între anii 2007-2012 a fost director adjuct al acestei instituții.
   A fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, participînd la numeroase expoziții de grafică și pictură naționale și internaționale ,cu aceste ocazii obținînd numeroase aprecieri.


      Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă colovială, prieteni de o viață, membrii ai familiei, cunoscuți apropiați ai artistului amintindu-și cu drag de  cel ce a fost profesorul, prietenul, artistul și omul Miklos Janos.