Treceți la conținutul principal

22 MARTIE-ZIUA MONDIALĂ A APEI







               APĂ ȘI ENERGIE- este sloganul sub care în acest an s-a sărbătorit Ziua Mondială a Apei.
  Ca în fiecare an în data de 22 martie se sărbatorește Ziua Mondială a Apei, această zi fiind marcată prin acțiuni educative ce au ca rol conștientizarea opiniei publice cu privire la importanța protejării resurselor de apă, protejarea acestor resurse fiind de interes global.
        Copiilor le-a fost prezentată importața protejării resurselor de apă, au fost impărțite pliante tematice și a fost ecologizată Valea Nimăiești.A avut loc și o expoziție de documente.
        Participarea instituției noastre alături de Clubul Copiilor și Elevilor Beiuș, a avut loc ca urmare a invitației doamnei prof. ing. Gabor Floare, profesor
 
la instituția susamintită în baza contractului de parteneriat incheiat între cele două instituții.







Postări populare de pe acest blog

Vizită la bibliotecă- o nouă locație

Avem și dovezi ca am recidivat! Daca-i joi, e… vizita la biblioteca orașului, chiar daca-i târgul lângă noi! Ei sunt mulți, dar nu vor toți in poze pe Facebook, drept urmare respectam nevoia cu strictețe.

Ziua Națoinală a Lecturii

            Începînd din acest an, în data de 15 februarie se sărbătorește Ziua Națională a Lecturii. Am marcat acest eveniment printr-o activitate realizată în baza protocolului de parteneriat încheiat între Grădinița  cu Program Prelungit ''Floare de Colț" Beiuș și unitatea noastră.   "Soldățelul de plumb" ( Hans C.Andersen) a fost povesea ce i-a încîntat pe cei mici.    Ne-am despărțit de cei mici cu promsiunea că vom mai reveni, iar ei ne vor vizita penru a împrumuta cărți.

Mobilierul țărănesc din zona Beiuș-Scaunul

  Scaunul -scaunul cu spătar din zona Crișului Negru, este o piesă reprezentativă de mobilier țărănesc, avînd în vedere numărul mare ce se găsesc în satele din zonă.Scaunul are o mare mobilitate, fiind folosit atît în interiorul locuinței cît și în afara acestora (în grajd, la cîmp etc.), spătarul acestora fiind adaptat pentru o ușoară deplasare.De aceea această adaptare este foarte vizibilă la spătarul acestora, unde apar lăcașuri de diferite forme( dreptunghiular, rotunde, în formă de inimă etc.), care ușurează părinderea în vederea deplasării.Ca și caracteristică comună,caunele din zona Crișului Negru, sînt confecționate din lemn fe fag, gorun, nuc, iar ca tehnică de confecționare a spătarului, tăbliei și picioarelor, cioplirea reprezintă tehnica de bază. O altă caracteristică a acestor scaune o reprezintă faptul că spătarul este mult mai lung în raport cu lungimea de ansamblu a piesei, iar picioarele acestora sînt scurte.                ...