Treceți la conținutul principal

Invitație la lectură

       Și pentru că vacanța bate la ușă și concediile se apropie, vă așteptăm cu o ofertă bogată de carte pentru toate vîrstele și gusturile, din diverse domenii de activitate.Pentru mai multe vă așteptăm să ne vizitați și să vă delectați cu o lectură pe placul dumneavoastră.


Postări populare de pe acest blog

Mărțișorul

  Să surprinzi bucuria vieții în  mărțișoarele ceate cu mult drag și bucurie de către copii, iar apoi să fie purtate de mame în primăvară este cu adevărat o mare bucurie.                                                                                                     Am realizat acest lucru împreună cu copiii de la Cecul de Acvaristică din cadrul Clubului Copiilor Beiuș, prof. coordonator doamna Gabor Floare.Activitatea a avut drept scop cunoașterea tradiției mărțișorului, stimularea creativității copiilor, precum și protejarea mediului prin folosirea materialelor reciclabile și naturale. 

MICHELANGELO BUONAROTTI

   Michelangelo Buonarroti a fost sculptor, pictor, arhitect și poet.Alături de Leonardo da Vinci este cel mai important artist al Renașterii Italiene.   În mitologie se spune că,  la nașterea fiecăruia, Parcele pregătesc cîte un destin pentru fiecare.Pentru cel ce se năștea la 6 marie 1475 la Caprese, ca fiu al lui Ludovico Buonarroti, parcele ce-i vegheau somnul i-au croit un destin cu totul aparte.    Cînd împlinește un an, familia se mută la Florența, orașul de origine.Michelangelo este lăsat în grija unei doici, nevasta unui pietrar.Crește în zgomotul ciocanelor ce izbeau marmura, astfel că mai tîrziu sculptorul va glumi spunînd că la Settignano meșteșugul l-a supt odată cu laptele doicii.   Cînd împlinește vîrsta pentru a fi școlar părinții l-au încredințat profesorului de gramatică Francesco del Urbio.Stădaniile lui del Urbio au fost zadarnice, caietele lui Michelangelo erau pline cu schițe și desene.   Dezamăgit de faptul că Michelangelo nu voia să devină un învățat